Omgeving

OMGEVING HOTEL

GROEDE

Groede is één van de mooiste dorpen van  Zeeuws-Vlaanderen. Met vele prachtige wandel- en fietsroutes langs de kust verveelt u zich zeker niet. In de straten van Groede vindt u schilderachtige gevels gebouwd in Vlaamse stijl. Het museumstraatje, de Slijkstraat, waar het hotel is gelegen maakt deel uit van ‘Het Vlaemsche Erfgoed’.

Daarnaast is er ook een huistheater waar kleinkunstprogramma’s worden vertoond en een mooie Erfgoedwinkel met echte streekproducten. Bekijk voor voor tips ook zeker Groede.net.

OMGEVING

GROEDE AAN ZEE

Het strand van Groede, is al jaren één van de schoonste stranden van Nederland. Geniet van de natuur, snuif de zeelucht op en maak een prachtige strandwandeling.

Strijk neer bij één van de vele strandpaviljoens in Groede aan Zee of zoek juist de rust op en geniet van een lekkere stranddag en het geluid van de vogels.

OMGEVING

NATUURGEBIEDEN

Er zijn verschillende natuurgebieden in Zeeuws-Vlaanderen waar u volop kunt genieten van de Nederlandse natuur. Zoals het nieuw aangelegde natuurgebied de Waterdunen bij Breskens. Ook natuurpark ’t Zwin bij Cadzand/Knokke is zeker de moeite waard. Dit is een prachtig natuurgebied waar u heerlijk kunt wandelen.

Speciaal voor de kinderen loopt er door natuurgebied De Knokkert bij Nieuwvliet een beleefpad van zo’n 1,5 kilometer. Overal langs dit pad kunnen kinderen (en volwassenen natuurlijk ook) klimmen, klauteren en spelen.

OMGEVING HOTEL

DORPEN EN STEDEN

Verschillende dorpen zoals Cadzand, Breskens, Oostburg en Sluis liggen op nog geen 10 km afstand van Groede. Met de fiets- en personen­ferry (geen auto’s) vaart u zo over de Westerschelde naar Walcheren. Kijk op route.nl voor mooie fietsroutes in de buurt.

Maar ook de Belgische grens is dichtbij. Zo kunt u een bezoek brengen aan het historische Brugge (40 min met de auto), of de mooie stad Gent (55 min met de auto).

OMGEVING

MARKTEN

Bent u ook fan van het bezoeken van markten? Lekker struinen over een rommelmarkt of alvast wat lekkere streekproducten kopen voor thuis? Of geniet u gewoon van de sfeer en drinkt u ergens een lekker kopje kofiie?

In de Zeeuws-Vlaamse kust regio vindt u wekelijk alllerlei gezellige markten, zoals de markt in Cadzand, Breskens of Sluis. En het hoogseizen nog net ietsje meer. Denk aan de populaire avondmarkt in Sluis, een rommelmarkt in Groede of een braderie in Cadzand-Bad. Vraag ons gerust bij aankomst wat er in de regio te doen is.

BOEK NU

Boek nu direct!

Boek nu uw verblijf via onze website en maak gebruik van de promotiecode website en krijg 5% korting!

 

NIEUWSBRIEF

Inschrijven nieuwsbrief

Word lid van onze mailinglijst en ontvang exclusieve aanbiedingen, updates en nieuws over Hotel Groede en Restaurant ‘t Overleg. Wees als eerste op de hoogte van onze promoties, evenementen en speciale aanbiedingen. Meld u nu aan